The Ultimate Guide To κυπαρισσια διαμονη
The Ultimate Guide To κυπαρισσια διαμονη
Blog Article
Τα στενά δρομάκια του χωριού μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο. Κάνουν, στην πλειοψηφία τους, ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε διώροφα, ασβεστωμένα σπιτάκια, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες, φτιαγμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ένα γλυκύτατο αρχιτεκτονικό κολλάζ που θυμίζει νησί –ένα νησί στην άκρη της Πελοποννήσου.
Η Ικαρία διαθέτει δικό της αεροδρόμιο, με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα.
Είναι ένα τοπίο με μυστική παρθενικότητα, με αρώματα βουνού και ψιθύρους της θάλασσας, από αυτούς που αρχίζουν να σπανίζουν στην Ελλάδα.
Εκεί που ο Πάρνωνας βουτά απότομα στη θάλασσα, εκεί που το Μυρτώο απλώνεται απέραντο ως τη γραμμή του ορίζοντα, εκεί φωλιάζει το Κυπαρίσσι. Σε μια πελοποννησιακή γωνιά που μοιάζει επικίνδυνα με την άκρη του κόσμου.
Για μεγαλύτερη επιτυχία του πολλαπλασιασμού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορμόνη ριζοβολίας στη βάση του μοσχεύματος για να ριζώσουν καλύτερα.
Το κοινό ή αειθαλές κυπαρίσσι είναι ένα κωνοφόρο δέντρο που συναντάμε σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας να φυτρώνει μόνο του, ιδανικά προσαρμοσμένο στο κλίμα πολλών μεσογειακών χωρών όπως της Κύπρου, του Λίβανου και της Ιταλίας.
Στις αρχές της άνοιξης ή στα τέλη του καλοκαιριού, μπορούμε να αφαιρούμε ξερούς ή ασθενείς βλαστούς για να τονώσουμε την ανάπτυξη του.
Αν είστε λάτρεις της φύσης, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι μέσα στο φαράγγι και να φτάσετε στον καταρράκτη. Το φαράγγι του Χάλαρη είναι μέσης δυσκολίας και το τοπίο είναι σε μερικά σημεία άκρως σεληνιακό και σε μερικά άλλα με πυκνή βλάστηση.
Ανακαλύψτε τις καλύτερες περιοχές για να μείνετε στην Ικαρία, για να απολαύσετε τις παραλίες και τα πανηγύρια στο έπακρο.
Το Κάστρο των Κυθήρων από το Καψάλι (φωτογραφία: Κορίνα Γεωργίτση)
Οι άλλοι δύοι οικισμοί είναι νεότεροι και αποτελούν τα επίνεια του. Η Παραλία με τα αναπαλαιωμένα σπίτια δίπλα στη θάλασσα, θυμίζει έντονα αιγαιοπελαγίτικο νησί ενώ η Μητρόπολη έχει χάσει check here την αρχιτεκτονική της ταυτότητα τα τελευταία χρόνια λόγω της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, αποτέλεσμα της τουριστικής ανάπτυξης.
Πάνω στο λοφάκι που υψώνεται στη νότια πλευρά της Παραλίας βρίσκονται τα ερείπια κάστρου, που κάποιες πηγές αναφέρουν ως βυζαντινό, αν και είναι επίσης πολύ πιθανό να αποτελεί τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης.
Ο βαθύς υπέροχος κόλπος του Κυπαρισσιού, με τις δύο εκπληκτικές παραλίες και τα δύο ξωκλήσια, αυτό του Αγίου Νικολάου στα βόρεια και του Αγίου Γεωργίου στον νοτιά, ανοίγεται με εμπιστοσύνη στο βαθύ απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου Πελάγους.
Ετσι όπως διαβάζω την δημοσίευση κατευθύνομαι για Αγία Πελαγία. , όμως νομίζω πως το νότιο μέρος είναι το καλό (αν θυμάμαι καλά από συζητήσεις). Τέλος, υπάρχει κάπου εκδρομή / καραβάκια να πάμε σε δυσπρόσιτες παραλίες από θάλασσα ?